kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۱۸۳۶
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۸
#  سلامت

کاهش عوارض بیهوشی با داروهای جدید 

 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با داروهای جدیدی که امروزه متداول شده و در دسترس است اثرات قبلی ناشی از بیهوشی در اتاق عمل شامل حالت تهوع و سرگیجه شدید کاهش یافته و یا از بین رفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، آرش جعفری در برنامه روزنه رادیو گفت‌وگو پیرامون وظایف متخصصان بیهوشی اظهار کرد: رشته بیهوشی و مراقبت‌های ویژه در مقایسه با سایر رشته‌های مادر رشته پزشکی بسیار جوان و پویاست و حداکثر عمر صد و پنجاه ساله دارد.
وی افزود: برخلاف تصور عموم مردم که این رشته را فقط در اتاق عمل فعال می‌بینند، این رشته در طول درمان بیمار یکی از اعضای مهم تیم درمانی بیمار است و از روزهای قبل جراحی تا چند روز بعد از جراحی مسئولیت حفظ سلامتی و امنیت جانی بیماران را به برعهده ‌دارد.
این متخصص بیهوشی و مراقبت ویژه تصریح کرد: متخصصان رشته بیهوشی تنها متخصصان در بین رشته‌های پزشکی هستند که با تمامی طیف‌های سنی بیماران سروکار دارند و از نوزادان چند روزه گرفته تا افراد بسیار مسن و گاه صدساله و بیهوشی تنها رشته‌ای است که با تمام تخصص‌های دیگر رشته‌های پزشکی در ارتباط نزدیک کاری است.
جعفری افزود: وقتی یک بیمار برای عمل جراحی کاندید می‌شود متخصصان بیهوشی در درمانگاه‌ها از چند روز قبل جراحی بیمار را ویزیت می‌کنند تا از کم و کیف سلامتی و سابقه سلامت بیمار مطلع شوند و در صورت لزوم مشاوره‌های لازم را با سایر رشته‌ها درخواست و بیمار را در حالت بهینه به اتاق عمل منتقل می‌کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وقتی بیماران در اتاق عمل به خواب می‌روند به آن بیهوشی عمومی گفته می‌شود اما انواع بی‌دردی و بیهوشی و آرامبخشی نیز در این رشته تخصصی به کار می‌رود. بسیاری از بیماران لازم نیست به خواب عمیق بروند خیلی از اعمال جراحی با یک آرامبخش کوچک انجام می‌شود و یا سایر روش‌ها مانند بی‌حسی‌های موضعی و مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی یادآور شد: قبل از انتقال بیمار به اتاق عمل، متخصص بیهوشی توصیه‌های لازم قبل از عمل جراحی را در برگه یادداشت می‌کند مانند اینکه بیمار بعد از عمل جراحی حتما باید به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شود و یا ممکن است توصیه کند طول عمل بیمار به دلیل بیماری سیستمیک کوتاه باشد.
جعفری با بیان اینکه وظیفه متخصص بیهوشی حفظ آرامش و امنیت بیمار از لحظه ورود به اتاق عمل تا چند روز بعد از عمل جراحی است، افزود: وقتی بیمار به اتاق عمل منتقل می‌شود کاهش اضطراب بیمار، اجرای نوع بیهوشی، تنظیم وضعیت قرار گرفتن بیمار روی تخت، کنترل درد ناشی از عمل جراحی و برش در آخر هم بیدار کردن بیمار و انتقال به بخش برعهده متخصص بیهوشی است.
متخصص بیهوشی و مراقبت ویژه درباره اثرات بیهوشی بر سلامتی افراد اظهار کرد: با داروهای جدیدی که امروزه متداول شده و در دسترس است اثرات قبلی شامل حالت‌های تهوع و سرگیجه شدید از بین رفته اما برخی بیماران نسبت به داروها حساس هستند و بیشترین چیزی که تجربه می‌کنند حالت تهوع است.